Reservedelsspild

I 30 år arbejdede jeg med at bekæmpe spild af reservedele.

Genbrug, cirkulær økonomi og miljø er altså ikke noget, jeg pludselig er begyndt at interessere mig for, blot fordi jeg vil fremstå grøn, nu hvor det er blevet så populært.

Det har faktisk interesseret mig lige siden energikrisen i 1973, hvor også miljø, forurening og overbefolkning var på skoleskemaet på Toftevangskolen i Birkerød. Her fik vi også et indblik i socialismens rædsler, ved at læse Georg Orwell’s “1984” og “Animal Farm” (“General Napoleon” på dansk) i engelsktimerne. Også Aldous Huxley’s “Fagre Nye Verden” stiftede vi bekendtskab med. Denne triste bog om det genmanipulerede menneske, er i modsætning til de andre bøger, endnu ikke fuldt implementeret i Den Nye Verdenorden, som jeg ikke i min vildeste fantasi, troede at jeg skulle opleve.

Jeg fik bil som 18 årig i 1974 og havde min gang hos diverse ophuggere, hver gang noget var slidt eller gået i stykker på min bil. Jeg gik i skole, så penge var der jo ikke for mange af. Jeg afsluttede min studentereksamen mat/fys i 1977, og i Den Blå Bog stod der, at jeg drømte om blive autoophugger.

Jeg startede Birkerød Autoophug op 1981, hvor jeg i de første par år kun havde åbent om eftermiddagen. I de år kørte jeg så også Taxa aften, nat og weekend for at tjene penge nok til at overleve.

I 1986 flyttede jeg forretningen til Nordkranvej 11 i Lynge, hvor jeg åbnede Allerød Autoophug.

Det blev til 30 år, hvor jeg levede rimelig godt af noget, der andre steder blot blev knust hos den lokale jernhandler. Jeg skabte penge ved at finde værdier i de gamle eller trafikskadede biler, og solgte reservedele til folk der gerne ville spare penge og holde deres biler kørende – til stor skade for væksten, nyvognssalget og statens provenu på bilafgifter.

Nogle år var hårde at komme igennem, andre år tjente jeg mere end statsministeren.

Jeg opdagede, at hver gang nogen på Borgen udtalte sig om en sænkelse bilafgifterne eller om en skrotningspræmie, som vi i branchen havde kæmpet for at få i årevis, så gik forretningen nærmest i stå.

Det var her min interesse for politik blev vakt. Jeg måtte jo konstant have en finger på pulsen. Det er ikke så nemt at drive selvstændig forretning, når spillereglerne laves om. Det er svært at planlægge noget, at foretage investeringer i forretningen, når man ikke ved om det næste kvartal giver fremgang eller tilbagegang.

fortsættes……..

https://gavclaw.com/2016/10/26/sjelle-autogenbrug-second-hand-goods-a-core-tutorial-on-the-vat-mechanism-and-how-in-law-all-is-connected/