Ørkendannelse – en folkesport

Hvorfor byggede egypterne store pyramider og byer ude i ørkenen? Var det ikke dumt, at bygge og leve langt fra ressourcer som vand og korn og den livgivende natur som mennesker lever af?

Mon ikke vi kan antage, at egypterne ikke var deciderede dumme. Lyder det ikke langt mere sandsynligt at jorden dengang var frodig i hele området, men blev til ørken, som en følge af at egypterne, trods deres evner på andre områder, ikke var i stand til at forudse de langvarige konsekvenser af deres måde at dyrke jorden på?

Satellitbilleder viser tydeligt, at store dele af kloden er ørken eller halvørken. Områder som er/har været stærkt befolkede har mistet den grønne farve.

Vi tager lige et sidespring. Flådeegen er klar nu. Hvad fanden er flådeegen?

Flådeegen er de egetræer som blev plantet umiddelbart efter englænderne bombede København og stjal den danske flåde i 1807.

http://denstoredanske.dk/Danmarks_geografi_og_historie/Danmarks_historie/Danmark_1536-1849/K%C3%B8benhavns_bombardement

Egetræ var det vigtigste materiale, når der skulle bygges træskibe, og det tager altså ca. 200 for et egetræ at vokse sig klar til formålet. Store dele af kloden har været dækket af egeskove, men i årtusinder har vi brugt løs af egetræer for at vedligeholde vore handelsflåder og skibsflåder. Store landområder har totalt ændret karakter.